Nuotraukų galerija

2019 m.

 

Išvyka

Birželio 4 d. dienos centro vaikai vasarą pasitiko ir aktyviai laiką leido Birštono parke.


 

 

 

Žygis

Gegužės 23d. dienos centro vaikai su auklėtojomis ir Išlaužo laisvalaikio organizatore Kristina Žukauskiene iškeliavo į žygį po Čiudiškių apylinkes. Žygis prasidėjo nuo Čiudiškių piliakalnio link Mato Šalčiaus tėviškės. Keliavome laukais, stebėjome augaliją, pamatėme vieninteles Lietuvoje afrikietiškas karves su įspūdingais ragais. Po poilsio valandėlės žygį tęsėme link Dambravos: žygiavome per miškelį, pro tvenkinius. Galutinis kelionės tikslas Dambravos koplytėlė. Žygio metu nueita apie 9 km. Grįžus į Išlaužo seniūniją kelionę apibendrino viktorina apie aplankytas vietoves, išgirstą informaciją. Džiaugėmės vasarišku oru, puikia nuotaika, ištverme, savo krašto gamtovaizdžiu ir įžymiais žmonėmis

 


Saugi vasara

Gegužės 20 d.vaikų dienos centre svečiavosi ir užsiėmimą "Saugi vasara" vedė Prienų policijos pareigūnė Ina Raškevičienė. Vaikai prisiminė saugaus elgesio prie vandens telkinių, važinėjimo su dviračiu, taisyklingo atšvaitų dėvėjimo, saugaus eismo gatvėje taisykles. Vyresnieji vaikai atliko praktinę užduotį - pagal aprašymą atrinko kelio ženklus. Vaikai domėjosi policijos pareigūnų darbu, jų fiziniu pasirengimu, stojimo į policijos mokyklą galimybėmis.


 

 

Išvyka į zoologijos sodą

Gegužės 16 d. dienos centro vaikai lankėsi Kauno zoologijos sode bei dalyvavo edukacijoje "Zoologijos sodo plėšrieji gyventojai. Kačių šeima". Vaikai labiau susipažino su plėšriaisiais zoologijos sodo gyventojais,  linksmai stebėjo beždžionėlių bendravimą, ruonio  maitinimą, gėrėjosi grakščiąja žirafa ir kitais gyvūnais.

 

Būk švarus!

Gegužės 14 d. vyko meninis - praktinis užsiėmimas "Būk švarus kiekvieną dieną" su visuomenės sveikatos specialiste Rasa. Pirmiausiai iš spalvotų delnų antspaudų kūrėme vorus, žuvytes, krabus. Vėliau plovėmės rankas ir tikrinome ar švariai nusiprausiame, kalbėjomės apie kasdieninę asmens higieną.

 

Gėlės Mamai

 

Gegužės 3 d. dienos centrai vaikai su meile gamino brangiausioms mamytėms gražiausius žiedus.

 

 

Margučių rašto paslaptis

 

Prieš pat Velykas Išlaužo dienos centro vaikai lankėsi Birštono muziejuje ir dalyvavo "Velykų margučių raštai" edukacijoje. Vaikai sužinojo, kokias kiaušinių dažymo technologijas naudojo mūsų seneliai ir proseneliai, prisiminė Velykų papročius. Vieną iš seniausių kiaušinių marginimo būdų - dažymą žolelėmis -  išbandė ir patys vaikai. Kol margučiai virė, vaikai susipažino su tautiniais kiaušinių marginimo raštais ir juos stengėsi atkartoti ant popierinio kiaušinio trafaretų. Kiekvienas namo parsivežėm po margutį ir šventinę nuotaiką.

 

 

Įveikime baimes

Balandžio 9 d. dienos centro vaikams Išlaužo seniūnijos socialinė darbuotoja Rūta vedė meno terapiją – „Įveikime baimes“. Vaikai guašo ir teptuko pagalba ant lapo bandė perkelti savo baimes. Po baimių piešimo sekantis etapas buvo saugaus kampelio sukūrimas. Dienos centro lankytojai buvo mokinami savo vaizduotės pagalba nukeliauti į tokią vietą, kurioje gali nors trumpam pamiršti kylančius sunkumus. Galiausiai vaikai savo baimes perkėlė į saugią vietą, kurios pamažu išblėso, patekus į aplinką, kuri verčia mus jaustis laimingais.

 

Edukacinė veikla

Balandžio 5 d. UAB "Cognizant Technology Solutions Lithuania" socialinio komiteto atstovai aplankė dienos centro vaikus. Svečiai centrui padovanojo knygų, surengė edukacinį užsiėmimą "Piešimas ant palaidinių", bendravo su vaikais. Kiekvienas vaikas dovanų gavo po palaidinę, ją dekoravo pasirinktais piešiniais. Labai džiaugiamės ir dėkojame už šiltą bendradarbiavimą ir pagalbą!

 

 

Valgau sveikai

Dienos centro vaikai dalyvavo socialinių įgūdžių ugdymo užsiėmime "Valgau sveikai". Vaikai, atsižvelgiant į jų amžių, gavo individualias praktines užduotis, prisiminė sveikos mitybos principus, kūrybingai pildė maisto piramidę.Užsiėmimo pabaigoje visi skanavo braškinį pieno kokteilį.

 

 

 

Tarptautinė vaikiškos knygos diena

Balandžio 3 d. dienos centro vaikai lankėsi Išlaužo seniūnijos bibliotekoje paminėti Tarptautinę vaikiškos knygos dieną. Renginio metu vaikai susipažino su Kęstučio Kasparavičiaus laišku skaitytojams, domėjosi knygų naujienomis, spalvino, dalyvavo viktorinoje „Išdykę žodžiai“.

 

 

 

Aš ir internetas

Kovo 25 – 31 d. visoje Europoje vyksta kasmetinė akcija „Skaitmeninė savaitė“ (angl. „ALL DIGITAL Week“), skatinanti naudotis informacinėmis ryšio technologijomis ir ugdyti skaitmeninį raštingumą. Ta proga Išlaužo bibliotekoje vyko viktorina „Aš ir internetas“. Bibliotekininkė Irma papasakojo daug įdomių faktų apie internetą. Vėliau vaikai, pasiskirstę komandomis, atsakinėjo į gana sunkius klausimus, susipažino su kompiuteriniu žaidimu „Kalbos turtai“.

 

IT pamokėlės

2019 vasario 14 d. UAB "Cognizant Technology Solutions Lithuania" atstovai, 2-5 klasių mokiniams ir Šeimos dienos centro vaikams pravedė IT pamokėlę.


 

 

 

 Sveika mityba

Vasario 7 d. Prienų visuomenės sveikatos biuro specialistė su seniūnijos socialine darbuotoja dienos centro vaikams suorganizavo protų mūšį "Sveika mityba". Užsiėmimo metu vaikai prisiminė sveikos gyvensenos principus, sužinojo naujų faktų apie alkoholio ir rūkymo žalą organizmui.


 

 

 

Sportakiada

Vasario 6 d. vaikų dienos centro ir pailgintos darbo dienos grupės vaikai aktyviai, judriai ir sveikai leido laisvalaikį sporto salėje. Auklėtojoms žaidimus ir sportines rungtis vesti padėjo 10 klasės mokiniai Lukas ir Erikas .   


 

 

 

 

2017 m.

Pasitikime vasarą saugiai

  Gegužės 25 d. dienos centre lankėsi Prienų r. PK Viešosios policijos skyriaus specialistė Edita Kubilienė. Baigiantis mokslo metams ir prasidedant vasaros atostogoms vaikams priminė kaip saugiai elgtis kelyje, prie vandens telkinių, kokie tyko pavojai internetiniuose žaidimuose, patyčių prevencija socialiniuose tinklalapiuose.
   

Prevencijos specialistė priminė už kokius pažeidimus vaikams ar jų tėvams taikoma administracinė ir baudžiamoji atsakomybė. Susitikimo pabaigoje drąsiausi vaikai atsakinėjo į klausimus ir už tai buvo apdovanoti.

 


Kaip senovėje kariauta

Gegužės 17 dieną jaunesnieji dienos centro vaikai išvyko į Kauno karo muziejų. Jie dalyvavo edukaciniame užsiėmime "Kaip senovėje kariauta".

Mažieji kariai matavosi šarvus, apžiūrinėjo kardus ir stebėjosi, kokie jie sunkūs.Nors namo vaikai grįžo pavargę, bet laimingi. Dar aplankė Kauno pilį, daug vaikštinėjo ir žaidė žaidimų aikštelėse. Diena buvo puiki!


Protų mūšis

Gegužės 16 dieną dienos centro vaikai dalyvavo protų mūšyje, kurį paruošė seniūnijos bibliotekininkė. 
Buvo nelengva, reikėjo pasukti galveles, bet užtat įdomu.

 

Kauno tvirtovės požemiai: IX fortas

 Šiandien dienos centro vyresnieji vaikai labai įdomiai ir turiningai praleido laiką Kauno IX forto muziejuje.
 

Ypatingai visiems patiko edukacinis užsiėmimas "Kauno tvirtovė: IX fortas". Vaikams, pasiskirsčius komandomis, savarankiškai reikėjo atlikti užduotis Kauno tvirtovės požemiuose. Jie sužinojo tikrąją IX forto paskirtį, pasitikrino istorines žinias.

 

 

Tau, Mamyte!

 Gegužės 5 d. sugalvojome vaikučių mamytes nudžiuginti neįprastomis dovanėlėmis. 
 

Vaikai, padedant mokytojoms, maišė tešlą, pylė į formeles ir kepė keksiukus. Nupiešė po atviruką, atvėsusius keksiukus gražiai supakavome ir skanaus Jums, Mamytės!


Būkime draugiški!

   

Balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje dienos centre socialinės pedagogikos studentė Monika Muškietaitė vykdė projektą "Draugiškumo savaitė". Projekto metu buvo skatinami draugiški tarpusavio santykiai, pagalba, tolerancija vienas kitam. Kiekvieną dieną vyko skirtingos veiklos: vaidino situacijas, žiūrėjo filmus ir juos analizavo, dalyvavo savigynos pamokėlėje, kurią vedė dziudo būrelio vadovas, dailės terapijos metu, piešdami mandalas, išreiškė jausmus, žaidimų metu skatino pasitikėjimą vienas kitu. Projektas buvo užbaigiamas vaikų refleksijomis, dalyvavusiems įteiktos padėkos ir saldumynai.

   
   


Atvelykis

   Kiekvienais metais mus aplanko Velykų bobutė
   ...su pintine užduočių ir vaišių.
   


Mes – Žvaigždės!

   

Balandžio 7 dieną dienos centro vaikai, padedant mokytojoms, seniūnijos salėje surengė "Beždžioniukų diskoteką". Vaikai įsikūnijo į žymiausias lietuvių ir užsienio žvaigždes, atliko jų dainas. Koncerto repertuare buvo dešimt dainų ir vienas šokis, kurį paruošė Saulė ir Kamilė. Visi atlikėjai buvo pasirūpinę įvaizdžiu, daugelis dainavo gyvai. Vaikai buvo drąsesni ir labiau patyrę, nes šiame renginyje dalyvaujame jau antrus metus. Koncerto pabaigoje pasidžiaugėme vaikų kūrybingumu, padėkojome už aktyvų dalyvavimą ir smagiai praleistą laiką.

   

 


Pasaulinės vandens dienos minėjimas

Kovo 21 d. dienos centro vaikai susirinko į biblioteką paminėti Pasaulinę vandens dieną. Sveikatos specialiste G. Meškauskė pristatė vaikams teorinį ir praktinį užsiėmimą "Vandens nauda". Vyko diskusija apie vandens naudą, taršą, saugojimą, žiūrėjo mokomuosius filmukus. 

Vėliau visi kartu atliko bandymą su gėle. Pamerkę rožę į skirtingomis spalvomis nudažytą vandenį, stebėjo jos pokyčius. Belaukdami didesnių gėlės pokyčių, vaikai paskirstyti grupelėmis sprendė kryžiažodžius vandens tema. Tokie užsiėmimai vaikams labai patinka, nes jų pabaigoje laukia malonios staigmenos.


Užgavėnės dienos centre

Vaikai Užgavėnes paminėjo ir dienos centre: gamino ir spalvino kaukes, maišė blynų tešlą, juos kepė ir gardžiai valgė. Pasisotinę išskubėjo užgavėniauti į miestelį.


Apsilankymas kaimo bibliotekoje

Dar vasario mėnesį vaikai lankėsi seniūnijos bibliotekoje, kur apžiūrėjo L. Bistro nuotraukų parodą, žaidė kompiuterinius žaidimus "Ką žinau apie Lietuvos prezidentus". 

Vaikams buvo įdomus ir naudingas užsiėmimas.


2016 m.

 

Kalėdinė popietė

Nors metai ir baigiasi, bet jų paskutinės savaitės ir dienos labai džiugios, laukiamos ir šventiškos. Jau keletą metų iš eilės dienos centro vaikams Kalėdinius spektaklius ir dovanas dovanoja centro globėja Ditė Bajarskienė. 

Gruodžio 19 dieną turėjome galimybę vėl pasidžiaugti globėjos padovanota švente: žiūrėjome šešėlių spektaklį, kartu sekėme Kalėdinę pasaką ir gavome daug daug dovanų.... :) Vaikai taip pat visus svečius pasveikino su artėjančiomis šventėmis ir padovanojo savo gamybos dovanėles.


Pasidžiaukime

Gruodžio 16 diena buvo labai laukiama. šią dieną vyko projekto "Geri darbai" į(si)vertinimas ir aptarimas. Du mėnesius vaikai buvo skatinami atlikti gerus darbus: suteikti pagalbą draugams, mokytojoms, susitvarkyti patalpas, savo darbo vietas, žaidimų kampelius. Viena iš aktyviausių ir labiausiai vykdomų veiklų buvo namų darbų ruoša. Vaikai tarpusavyje rungtyniavo kas daugiau kartų juos atliks, noriai žymėdavosi "Gerų darbų" lentelėje. Aptarus visų pastangas, padėkos raštais ir individualiomis dovanėlėmis buvo apdovanoti šeši vaikai: Erikas Valatka (8 kl.), Rugilė Jovaišytė (9 kl.), Martynas Lisauskas (2 kl.), Karolina Macarenkaitė (2 kl.), Deimantė Jovaišytė (3 kl.) ir Mantas Akšonaitis (2 kl.). Visiems likusiems taip pat padėkojome ir įteikėme advento kalendorius, kuriuos dovanojo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.


Mankšta šokio ritmu

Ugdant vaikus, svarbu skatinti savanorystę.

Kadangi Kalėdos gerų darbų metas, dienos centro vaikai visą gruodžio mėnesį džiaugiasi buvusios mūsų mokyklos mokinės Aistės Baranauskaitės vedamais užsiėmimais. Jų metu vaikai mankštinasi, šoka bei ruošia kalėdinį numerį.


Išvyka į Kauną

Gruodžio 7 dieną vykome į Kauno botanikos sodą į tropinių drugelių parodą bei oranžeriją.

Ekskursijos vadovė papasakojo apie drugelių kilmę, gyvenimo ir vystymosi sąlygas, apie retus augalus, jų priežiūrą. Vėliau aplankėme ir Kauno kalėdinę eglutę, vaikai pasisupo ant arkliukų, smaguriavo saldumynais.


Knygų Kalėdos

Gruodžio 6d. gausus centro vaikų būrys šiais metais paskutinį kartą lankėsi seniūnijos bibliotekoje renginyje "Knygų Kalėdos". 

Bibliotekininkė pristatė knygas Kalėdų tematika, vyko viktorina, garsiniai skaitymai, o labiausiai džiugino laimės šulinys, iš kurio kiekvienas išsitraukė dovanėlę. 


Švarios mano rankos

Lapkričio 25 dieną centre vyko praktinis užsiėmimas "Mano švarios rankos" su sveikatos specialiste G. Meškauske. Vyko diskusija kodėl ir kada reikia plauti rankas, žiūrėjo filmuką kaip taisyklingai plauti.

Labai įdomus buvo praktinis užsiėmimas: švariai nuplautas rankas kiekvienam vaikui ištepė specialiais milteliais, vėliau juos vaikai nusiplovė ir nusausino rankas. Tamsoje šviečiant su specialia lempa, buvo galima pamatyti tas rankų vietas, kurios nuplautos ne visai švariai. Džiaugiamės, kad mūsų tarpe netinkamai nuplautų rankų nebuvo


Advento paminėjimas

Į dienos centrą pasikvietėme ypatingą svečią - Išlaužo parapijos kleboną Slawomir Krzysztof Brewczynski. Artėjant adventui pasikalbėjome apie advento, Kūčių ir Kalėdų papročius, tradicijas. Pasidalinome idėjomis, kaip galime pasipuošti namus, pačių gamintomis dekoracijomis. Dienos centre pasigaminę advento žvakes ir kas savaitę priklijuodami po liepsnelę, lauksime Šv. Kalėdų.


Edukacija „Močiutės keksiukai“

Lapkričio 22 dieną dienos centro vaikai išvyko į Birštono Nemuno kilpų regioninį parką į edukacinį užsiėmimą "Močiutės keksiukai". Kiekvienas vaikas sau gamino keksiuką, susipažino keksiukų kilmės istorija. Kol keksiukai kepė, apsilankėme Nemuno kilpų regioniniame parke, kur muziejaus darbuotoja labai įdomiai papasakojo apie Birštono ir Prienų apylinkėse esančius pilkapius, piliakalnius, gyvūnus ir augalus, mineralinio vandens kilmę, leido pavaikščioti medinėmis klumpėmis. Po ekskursijos mūsų jau laukė iškepę keksiukai ir garuojanti žolelių arbata. Tačiau mūsų išvyka dar nesibaigė. Apsilankėme sveikatingumo parke, kur vaikai išmėgino visus treniruoklius ir žaidimų aikšteles, pasisėmė smagių įspūdžių.


Šiaurės šalių savaitė seniūnijos bibliotekoje

Kiekvienais metais lapkričio trečią savaitę dalyvaujame Šiaurės šalių savaitėje. Vaikai prisimena šiaurės šalių rašytojus, jų kūrinius, pagrindinius veikėjus, pasiskirstę komandomis atlieka užduotis. 

Daugelis vaikų susigundo iš bibliotekos pasiimti knygelę ir parsinešti namo


Esame sveiki!

Lapkričio 8 -oji sveikos mitybos diena. Šią dieną vaikai prisiminė koks yra sveikas maistas, kokie pagrindiniai mitybos principai, vandens ir maisto naudą organizmui. 

Praktinės užduoties metu kiekvienas individualiai kūrė maisto piramidę: iš reklaminių maisto produktų laikraščių kirpo ir klijavo į piramidę, mažesnieji patys piešė ir dėliojo sveiko maisto produktus. Darbai labai įvairūs


Pyragų diena centre

 

Lapkričio 4 d. centre vaikai paminėjo pyragų dieną. Šios dienos meniu labai obuoliškas: obuolių pyragas, obuolių kompotas ir obuolių džemas. 

Visi kartu lupome obuolius, maišėme tešlą ir su nekantrumu laukėme kada iškeps. Visi kartu smagiai praleidome laiką!

 

Išvyka į Birštoną

Rugsėjo 13 d. dienos centro vaikai kartu su auklėtojomis Gintare ir Aušra pasidžiaugti vis dar šiltu ir saulėtu oru išvyko į Birštoną. Pirmiausiai apsilankėme Birštono muziejuje, kur turėjome edukacinę programą "Įmink paslaptį ir surask lobį". Keturios komandos su žemėlapiais ir užduotimis pasinėrė į lobio paiešką. Daug ir įdomių faktų sužinojome apie Birštono istoriją, jo žymius žmones. Programos pabaigoje visi suradome lobį, pasivaišinome saldainiais. Kas tas lobis? :) Vėliau apsilankėmė Kneipo sode, paragavome mineralinio vandens, pakvėpavome druskų garais. Grįžome laimingi ir pailsėję :)

   

Socialinis - tarptautinis projektas "We do it together"

AIESEC - didžiausia pasaulyje jaunimo lyderystės organizacija, veikianti 126 valstybėse ir turinti daugiau nei 100 000 narių. Išlaužo vaikų dienos centro socialinė darbuotoja Gintarė Šilingienė su šia organizacija liepos 4 - 8 dienomis vykdo projektą „We Do It Together. Tai socialinis meno projektas, kurio metu skirtingų šalių atstovai vaikus iš dienos centrų supažindina su menu bei skirtingomis kultūromis, dailės, teatro ir muzikos istorija ir veda interaktyvius užsiėmimus - meno šakų terapiją.

 

Ketvirtoji - paskutinė projekto diena. 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
© 2014 Visos teisės saugomos
190194851 // Mokyklos g. 1, Išlaužo k., Išlaužo sen., Prienų r. sav. // +370 319 48545 // mokykla@islauzas.prienai.lm.lt