Besimokančių mokyklų bendradarbiavimo tinklų kūrimas ir palaikymas

Įvyko projekto 1.2.3. veiklos „Besimokančių mokyklų bendradarbiavimo tinklų kūrimas ir palaikymas“ seminaras naujai prie projekto prisijungusių mokyklų komandoms.

2013 metų gruodžio 10–11 dienomis Vilniuje vyko projekto veiklos „Besimokančių mokyklų bendradarbiavimo tinklų kūrimas ir palaikymas“ seminaras „Lyderystė pradiniame ugdyme: naujai apibrėžtas mokytojo–lyderio vaidmuo“ naujai prisijungusių mokyklų atstovams. Seminare dalyvavo 124 atstovai iš 41 mokyklos.

  Renginio pradžioje projekto vadovė Asta Rudienė pristatė besimokančių mokyklų bendradarbiavimo tinklų kūrimo ir palaikymo seminaro tikslą, uždavinius, darbotvarkę ir palinkėjo sėkmingo darbo. Seminaro plenarinėje sekcijoje dr. Vaiva Vaicekauskienė pranešime „Mokytojas: problema ar galimybė vaiko kūrybiškumui atsiskleisti?“ kalbėjo apie kūrybiškumą ir šiuolaikinę mokyklą, pristatė ugdomosios aplinkos kūrimo galimybes, naujausius tyrimus.

  Vėliau darbas vyko penkiose sekcijos, kuriose buvo kalbama apie mokytojo emocinę brandą ir pozityvaus požiūrio kultūrą: mokytojo asmeninį ir profesinį identitetą, mokytojo pasitikėjimą savimi  ir asmeninio efektyvumo lavinimą, mokytojo lyderio komunikavimą su tėvais,  mokytoją strategą ir abipusės vertės kūrimą bendradarbiaujant. Seminaro metu dalyviai turėjo galimybę susipažinti, bendrauti ir bendradarbiauti, dalytis turima patirtimi. Jie aktyviai dalyvavo visų sekcijų darbe, diskutavo su kolegomis, išbandė naujus lektorių pasiūlytus veiklos metodus, atliko įvairias užduotis.

  Seminarui baigiantis Vilniaus Filaretų ir Genio pradinių mokyklų atstovai  pristatė savo gerąją patirtį, atsakė į dalyvių klausimus. Seminaro dalyviai susitiko su kviestiniu svečiu – Vytautu V. Landsbergiu. Jis pasidalijo mintimis apie kiekvienam žmogui svarbias vertybes, perskaitė ištrauką iš savo knygos, kalbėjo apie savo patirtį dirbant su vaikais kūrybinėse stovyklose. Seminaras baigėsi dainomis. 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
© 2014 Visos teisės saugomos
190194851 // Mokyklos g. 1, Išlaužo k., Išlaužo sen., Prienų r. sav. // +370 319 48545 // mokykla@islauzas.prienai.lm.lt