"Kopėtėlės"

PATVIRTINTA
Išlaužo pagrindinės mokyklos
direktorės Rasos Žilinskienės
2014 m. rugpjūčio 28 d. įsakymu Nr. V - 50

 


Išlaužo pagrindinės mokyklos

„Kopėtėles“: pastebėjus patyčias tinkamai į jas reaguoti, vertinti ir jas fiksuoti 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Aukščiausias lygis. Rajono Vaiko gerovės komisijos posėdis.

 

 

 

 

 

 

 

  9. Pokalbis mokyklos taryboje. Kviečia mokyklos tarybos pirmininkė. Siūlymas mokinį svarstyti rajono Vaiko gerovės komisijoje arba šalinti iš mokyklos.   

 

 

 

 

 

 

8. Vaiko gerovės komisijos posėdis. Kviečia mokyklos direktorė. Įrašas į mokinio asmens bylą.

 

 

 

 

 

7. Susitikimas (po pamokų) su prasižengusio mokinio tėvais, mokyklos darbuotoju, kuris užfiksavo patyčias, klasės vadovumokyklos socialine pedagoge ir mokyklos direktore. Pokalbį organizuoja socialinis pedagogas. Mokykla reikalauja liautis netinkamai elgtis, sudaromas konkrečių veiksmų planas bei tolimesnės poveikio priemonės.

 

 

 

 

6. Pokalbis (po pamokų) su prasižengusio mokinio tėvais, mokyklos darbuotoju, kuris užfiksavo patyčias, klasės vadovu ir mokyklos socialine pedagoge. Pokalbį organizuoja klasės vadovas. Mokykla reikalauja liautis netinkamai elgtis, primenamos tolimesnės poveikio priemonės. Susitikimą organizuoja klasės auklėtojas.

 

 

 

5. Pokalbis (po pamokų) su prasižengusio mokinio tėvais, patyčias užfiksavusiu mokyklos darbuotoju ir klasės vadovu. Pokalbį organizuoja patyčias užfiksavusiu mokyklos darbuotoju. Reikalaujama liautis netinkamai elgtis, primenamos tolimesnės poveikio priemonės. Pokalbis protokoluojamas.

 

apta-rti

MSG, mokinių taryboje

    4. Skambutis tėvams. Mokinys, klausant patyčias pastebėjusiam mokyklos    darbuotojui, skambina tėvams (arba skambina klasės vadovas ir duoda kalbėti mokiniui). Mokinys informuoja tėvus apie esamą padėtį, savo netinkamą elgesį (patyčias). Pokalbį, iš mokinio paėmęs telefoną, baigia mokyklos darbuotojas. Pokalbį patariama baigti fraze: ,,Tikimės, kad įvykį dar kartą aptarsite namuose, o Jūsų vaiko elgesys daugiau nebus žeminantis kitą asmenį“.

 

3. Trumpas korekcinis pokalbis su dviem suaugusiais – mokyklos darbuotoju, kuris užfiksavo prasižengimą, ir prasižengusiojo klasės auklėtoju. Mokinys rašo paaiškinimą pagal sukurtą formą, kurioje yra klausimai, įpareigojantys mokinį atsakyti labai apgalvotai, kodėl jo elgesys yra patyčios. Svarbu, kad mokyklos darbuotojas, kuris priima iš mokinio paaiškinimą, iš aprašo matytų, jog situacija aprašyta išsamiai ir teisingai. Pradinių klasių mokinys paaiškinimą rašo su pagalba. P.S. Jei tai ne patyčios, kreipiamasi į socialinę pedagogę.

    2. Netinkamo elgesio stabdymas ir pokalbis, kurį vykdo mokyklos darbuotojas, pastebėjęs netinkamą elgesį ir yra apmokytas į jį reaguoti. Pokalbis vyksta tą pačią dieną. Įrašas į  patyčių registracijos žurnalą.

1. Žemiausias lygis. Perspėjimas žodžiu. Auklėtojos informavimas.

 

Pastabos:

1.        Visi patyčių atvejai užrašomi klasių segtuvuose, kurie laikomi mokytojų kambaryje. Prasižengimą pastebėjęs mokyklos darbuotojas eina į mokytojų kambarį ir pažymi atvejį.
2.       Jeigu mokinys nevykdo jam paskirtos nuobaudos, jam taikoma sekanti „kopėtėlių“ pakopa.
3.       Esant ypatingam patyčių atvejui, galima taikyti 6. ar aukštesnės pakopos nuobaudą, nepaisant to, kurioje pakopoje yra prasižengęs mokinys.

                                                                                          

Bausmės prasižengusiems mokiniams:

  • Neleisti dalyvauti 1 diskotekoje.
  • Nesivežti  į 1 ekskursiją;
  • Neužskaityti 1- 2  valandų socialinės veiklos lape.

 

Teigiamo elgesio skatinimas: 

  • Prizas  (padėka stende „Pasidžiaukime“, smulkios dovanėlės, siurprizai...).
  • Pagyrimas mokiniui, tėvams (el.dienyne).
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
© 2014 Visos teisės saugomos
190194851 // Mokyklos g. 1, Išlaužo k., Išlaužo sen., Prienų r. sav. // +370 319 48545 // mokykla@islauzas.prienai.lm.lt