Veiklos

 

2015 m. lapkričio 6 d. Išlaužo pagrindinėje mokykloje vyko akcija ,,Atšvaitą turiu - saugus esu". Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė mokiniams priminė, kad atšvaitas yra geriausias draugas tamsiu paros metu, todėl visi dar neturintys atšvaito galėjo jį gauti dovanų.
Atminkite, kad atšvaitai – paprasta ir efektyvi priemonė, užtikrinanti pėsčiųjų, dviratininkų, motociklininkų ir kitų eismo dalyvių saugumą prieblandoje ar tamsiu paros metu!

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

 

 

 


 

Prasidėjus vasarai Prienų r. Išlaužo pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikai mokėsi pagrindinių saugaus elgesio su gyvūnais ir saugaus elgesio vandenyje taisyklių, kurios buvo pateiktos animacinių filmų pagalba. Vaikai noriai žiūrėjo filmukus, po jų su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste pakartojo ir dar kartą aptarė, kaip saugiai elgtis su gyvūnais ir kaip apsaugoti save būnant prie vandens ir vandenyje.

 

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Gintarė Meškauskė

 

 

 


 

Gegužės 31 d. pasaulis jau 26-ąjį kartą minėjo Pasaulinę dieną be tabako. Pagrindinis šios dienos tikslas yra apsaugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo tabako vartojimo sukeliamų sveikatos, socialinių, aplinkos ir ekonominių problemų bei priverstinio kvėpavimo tabako dūmais užterštu oru (pasyvaus rūkymo).

Šia proga, birželio 2 d. Prienų r. Išlaužo pagrindinėje mokykloje vyko prevencinis renginys pasaulinei dienai be tabako paminėti „Protų mūšis“, kuriame 6-9 klasių mokiniai atsakinėdami į įvairius klausimus galėjo pasitikrinti savo žinias apie rūkymą ir jo žalą organizmui bei sužinoti daug naujų faktų. Mokiniai aktyviai dalyvavo renginyje, daugiausiai teisingų atsakymų surinkusios komandos buvo apdovanotos Prienų rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro įsteigtais prizais.

 

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Gintarė Meškauskė

 

 

 

 


 

Gegužės 31 d. buvo minima Pasaulinė diena be tabako. Išlaužo pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupė ir pradinių klasių mokiniai prisidėjo prie Prienų rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro rengiamos akcijos „Gėlė vietoj cigaretės“ ir kartu su mokytojomis gamino gėles, kurio buvo išdalintos „Šeimų šventėje“ gegužės 30 d. Dėkojame vaikams už kūrybiškumą ir didelį glėbį nuostabių gėlių žiedų!

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Gintarė Meškauskė

 

 


 

Gegužės 5-oji – Pasaulinė rankų higienos diena. Rankų plovimas – įprasta, tačiau labai svarbi asmens higienos procedūra. Jas plauname ne tik tam, kad būtų švarios, bet ir tam, kad apsaugotume save ir aplinkinius nuo užkrečiamų ligų. Sveikatos ir higienos specialistai pripažįsta, kad rankų plovimas – viena iš svarbiausių priemonių, užkertančių kelią infekcijų plitimui.

2015 m. gegužės 5 dieną Prienų r. Išlaužo pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės bei dienos centro mokiniai dalyvavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistės rengiamoje paskaitoje – praktiniame užsiėmime „Švarios rankytės – sveiki vaikučiai“, kurios metu vaikai mokėsi, kada ir kaip taisyklingai reikia plauti rankas. Specialių priemonių pagalba vaikai stebėjo ar po rankų plovimo neliko nenuplautų vietų, tam buvo naudojami nekenksmingi, mokymams skirti milteliai, kuriuos nuplovus ir pašvietus UV spindulių lempa galima matyti ar rankos liko švarios. Taip pat, vaikams išdalinti rankų plovimo dienoraščiai, kuriuose kiekvienas žymės, kiek kartų per dieną ir po kokių veiksmų nusiplovė rankas.

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Gintarė Meškauskė

 

 

 

 

 


 

Kiekvienais metais paskutinį balandžio mėnesio trečiadienį minima Tarptautinė triukšmo suvokimo diena, kuri skirta atkreipti visuomenės dėmesį į visiems aktualią triukšmo problemą ir skatinti tylesnių namų, tylesnių ugdymo įstaigų bei tylesnės poilsio aplinkos sukūrimą.

Šia proga, 2015 m. balandžio 28 dieną, Prienų r. Išlaužo pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės bei pirmos klasės mokiniai dalyvavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistės rengiamoje akcijoje – „Pasiklausykime tylos“, kurios metu visi lauke klausėsi tylos ir kreidelėmis ant grindinio piešė, ką išgirdo tyloje. Taip pat kartu aptarė triukšmo žalą žmogui ir ką daryti, kad triukšmo mokykloje būtų mažiau.

Mokykloje buvo pakabinti plakatai apie triukšmą, jo žalą ir patarimai, kaip be triukšmo praleisti dieną mokykloje.

 

 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Gintarė Meškauskė

 

 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
© 2014 Visos teisės saugomos
190194851 // Mokyklos g. 1, Išlaužo k., Išlaužo sen., Prienų r. sav. // +370 319 48545 // mokykla@islauzas.prienai.lm.lt